kapcsolat

Miért válassza a Toolmaster automatáit?

Ha már eldöntötte, hogy a felmerülő problémák illetve igények miatt indokolt az automata beszerzése, az alábbi oldalakon találja érveinket, amelyek remélhetőleg meggyőzik majd, hogy miért a ToolMaster modelljei közül válasszon.

* FÜGGETLEN KÉSZLET
Automatáinkba bármilyen szerszám elhelyezhető. Nincs megkötés a tartalomra , beszállítóra, gyártóra vonatkozóan.

* FÜGGETLEN SZOFTVER
Az automata önálló szoftverrel rendelkezik, nincs adatszolgáltatás, nincs külsős betekintés az Önök rendszerébe. Az automatát érintő készletinformációkat kizárólag Önök látják. Teljeskörű adatbiztonságot jelent

* RUGALMAS
Az automata fiókjainak kiosztása és fakkjainak mérete variálható, A megváltozott raktárkészlet függvényében a rendszer bármikor újrakonfigurálható.

* MODULÁRIS
Bármikor bővíthető, egymással több - akár különböző típusú - automata is összekapcsolható.

* KÜLSŐ RAKTÁR
Egyéb raktárak készletinformációi is bekapcsolhatók - így a bővítés végtelen

* GAZDASÁGOS
Egy szerszámszekrény akár 1 440 db elkülönített pozíció tárolására alkalmas. Rendkívül kedvező ár-érték arányú megoldások a tárolni kívánt eszközök jellegétől függően. 

* FELHASZNÁLÓBARÁT
Egyszerűen kezelhető  raktárkezelő program, széles szabályozási lehetőségek. Lásd: szoftver

* ESZKÖZBIZTONSÁG
Masszív felépítésű, robosztus kivitelű automata - ipari környezetbe tervezték. Jelszavas védelem mellett további biztonságtechnikai megoldások: kártya- és, ujjlenyomat olvasó rendszer, RFID Chip control. Tartalmához csak az illetékes és arra jogosult személyek nyerjenek hozzáférést.

* ADATBIZTONSÁG
A tárolt adatokhoz kizárólag Önök férnek hozzá. Nincs szükség külsős adatkezelésre.  Nincs frissítési, adatkezelési, sem adattárolási díj: nincs rejtett költség

* AUTOMATIZÁLT FOLYAMATOK
A szoftver a meglévő vállalatirányítási rendszerbe inetgrálható. A beállított értékek alapján a rendszer ajánlást ad és készít elő rendeléstervezeteket, amelyeket a cég rendszerén keresztül továbbít

* ÁTFOGÓ RIPORTOK
Különlegesen széleskőrű kimutatatáskezelő rendszere kiemeli minden versenytársától. Beállított időszakonként továbbítja a meghatározott célszemélyek felé a kért adatokat, kimutatásokat (készletváltozás, rendelni kívánt tételek, fogyásdinamikák) és statisztikákat (felhasználási területek, felhasználók szerint).

A gyártó az egyik legnagyobb szerszámautomata beszállító cég világpiaci szinten. A legnagyobb szerszámgyártókkal dolgozik együtt, és szállítja részükre automatáit sárga, zöld, vagy fehér színre festve attól függően, hogy melyik márka termékei kerülnek bele, melyik márkenév alatt forgalmazzák. A PROTOOL Kft. a cég közvetlen partnere, és magyarországi képviselete.

Gyakor(lat)i kérdések automata vásárlás előtt

Mi történik, ha változik a raktározni kívánt tételek mennyisége, mérete, típusa, személyi felelőse?
A szoftver bármikor teljesen átprogramozható, és a legtöbb automata esetében a hardware rész is teljességgel újrakonfigurálható. Vagyis: az automatákhoz tartozó program minden esetben lehetőséget ad a betárazni kívánt szerszámok helyének, darabszámának, a személyekhez történő hozzárendelések megváltoztatására (szoftver rész) A szekrények fiókjainak kiosztása, az elválasztó rekeszek elhelyezése és ezáltal a rekeszek mérete bármikor könnyen módosítható (hardver rész).

Több rekeszre lenne szükségem? Kicsi az automata tárolókapacitása. Mi a megoldás?
Egy darab automatában konfigurációtól függően akár 1.440 db szerszám is elhelyezhető. Amennyiben ennél több szerszámot kíván betárazni, az automaták – típustól függetlenül – egy rendszerré kapcsolhatók össze. Tehát Ön nem egy újabb berendezést vásárol, hanem egy kiegészítő modult szállítunk. Önnek lehetősége van akár 10 db hasonló tároló kapacitású automatát is egy pc felületen kezelni

Nem szeretném magam elkötelezni egy szerszámgyártó cég mellett sem, ez probléma-e?
Ha Ön nem egy gyártótól kívánja beszerezni az összes szerszámát, vagy esetleg a változó igények, kondíciók, partnerkapcsolatok miatt változik a beszállítói kör, úgy ez az automata ideális választás az Ön számára. Az automata szerszámgyártó független, így Ön szabadon töltheti fel az automatát a választott, bejáratott szerszámokkal, a szoftver gyorsan és könnyen átprogramozható. A mi célunk, hogy Ön gyorsan és könnyen tudja a változásokat érvényesíteni, nem kívánjuk vevőink kezét megkötni beszállítói tekintetében,

Vajon kell-e fizetnem havidíjat?
Nincs havi díj (üzemeltetési díj, licensz díj stb…), Az automaták különálló rendszerként, vagy az Önök vállalatirányítási szoftverébe integráltan is működhetnek. Igény esetén természetesen a felhő alapú szolgáltatás is megoldott, de a rendkívül felhasználóbarát program miatt jellemzően önálló egységként helyezzük Partnereinkhez

Bár kedvező az automata ára, nem szeretnék egyösszegben most ilyen nagy beruházást indítani. Van megoldás?
Az automatát – igény szerint - tartósbérleti konstrukcióval lízingeljük Partnereinknek, így Ön nem egyszeri ráfordítással, hanem akár 3 év alatt havi lízingdíjas konstrukció keretében vásárolhatja meg az automatát. A lízingdíj kalkulációhoz kérje kollégánk segítségét.

Honnan tudhatom, hogy vajon nekem megéri-e, szükséges-e egy automatára beruháznom?
A beruházási döntés meghozatalát általában az alábbi tényezők motiválják:
- túl sok féle szerszám van a raktárban
- beszállítók száma nagy
- sok különböző helyre kiküldendő rendelések összeállítása nehézkes
- jellemző a fölöslegesen rendelt szerszámok készleten maradása
- vagy épp a rendszeresen előforduló készlethiányt
- a szerszám-költség aránytalanul magas,
- elszámoltathatósági problémák a szerszámfelelőssel
- nem megfelelően kontrolált a szerszámkiadás

Generál-e az automata rendeléseket a rendszer?
Igen, beállítástól függően a rendszer automata rendeléseket generál (amik az üzemeltető jóváhagyásával kerülhetnek kiküldésre) 

Átlagosan mekkora megtakarítást remélhetek a szerszámautomata rendszer bevezetésével?
Aki szerszámautomata beszerzése mellett dönt, általában már egy tudatosabb gazdálkodást illetve cégvezetést folytat, az automatákat tehát jellemzően egy tudatos vállalatirányítási rendszer kiegészítő termékeként működtetik. Jóllehet egy ilyen haladó szemléletű szervezetben is 15-50%-os megtakarítást eredményezhet egy Raktármester szolgálatba állítása.

Hol jelent ez megtakarítást? Miként térül meg a beruházásom?

Egy korszerűsítési döntés esetén Felhasználóink jellemző célja, hogy munkaerőszükségletét csökkenteni tudja, folyamatait hatékonyabbá tegye. A szerszámautomata beszerzésével Ön - a racionálisabb eszközgazdálkodás mellett - a
- munkafolyamatok automatizálásával és
- munkavállalói hibák kiszűrésével (kevesebb időt fordít a korrekcióra) jelentős munkaerőt takarít meg:

Így a jelenlegi dolgozó hasznosabb munkára fordíthatja idejét, kevesebb lesz a fölösleges eszközfelhasználás és időtöltés, munkaerő szabadul fel.

IDŐmegtakarítás ‐ Felszabaduló MUNKAERŐ
◦ Raktárosi feladatok megszűnnek
◦ Jóváhagyó felettes nem kell – munkáját nem szakítják meg
◦ Gyorsabb a kivételezési idő
◦ Nincs rossz kivétel, nincs hiba, nem kell mit kiigazítani
◦ Raktárleltár automatikusan készül

* Automatizált folyamatok
Kevesebb hiba. Vállalatirányítási rendszerbe integrált szoftver. Az üzem és az iroda összeköttetésben. Kimutatások, analitikák, rendelési javaslatok készülnek, amit a beszerzés gombnyomással hagyhat jóvá.

*24h-ás ellenőrzött raktár
Munkaerőtöbblet nélkül biztosított, állandóan elérhető raktárkészlet. Nem kell előre kivételezni áthidaló mennyiséget.

* Kontroll
Hibák és pazarlás kiszűrése.
Ellenőrzött és nyomonkövethető minden mozgás. Nincs korrekciózás. Felhasználás névhez rendelt.

* Szabályozás
Munkafolyamatokhoz, munkavállalókhoz rendelés – mennyiségi, időbeni korlátok

* Folyamatos a termelés
Nincs üresjárat. Nincs készlethiány, ami miatt egyes munkákat fel kellene függeszteni

A ToolMaster automaták igazi előnye azonban a szoftverben és annak lehetőségeiben rejlik!